Whitepaper DMS 4.1

23.10.2023

In een wereld die voortdurend evolueert en waar regelgeving steeds complexer wordt, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in compliance en wetgeving. Bij SGS MACO hebben we altijd gestreefd naar het verstrekken van hoogwaardige informatie aan bedrijven om hen te helpen voldoen aan de meest recente voorschriften.

 

Eerder dit jaar hebben wij u aan de hand van een whitepaper gëinformeerd over de overstap van AGS naar DMS. In dat whitepaper zijn wij ingegaan op de normale procedure van DMS: DMS4.0. Deze kunt u downloaden op onze website.

 

In ons nieuwste whitepaper ligt de focus op de 2 regelingen die onder DMS4.1 vallen. Ook zal er in worden gegaan op de procedures die tot stand zijn gekomen ter vervanging van de DIN/DEN regeling.

Whitepaper DMS 4.1

Het Douaneaangiften Management Systeem, oftewel DMS, is een cruciaal instrument voor organisaties die te maken hebben met internationale handel en de bijbehorende douaneaangiften. Binnen het DMS zijn er verschillende aspecten die bijdragen aan een soepele en efficiënte afhandeling van deze aangiften. In het DMS zijn een aantal vereenvoudigingen mogelijk, welke ondergebracht zijn in DMS4.1. Een van deze vereenvoudigingen is de ketenregeling, wat een vereenvoudiging is voor goederen die onder meerdere opvolgende douane regelingen worden geplaatst

DMS4.1 is een belangrijke stap voorwaarts in het vereenvoudigen van de douaneafhandeling voor goederen die onder meerdere opvolgende douaneregelingen vallen. Deze verbetering stelt organisaties in staat om hun internationale handelsactiviteiten effectiever te beheren en te voldoen aan de steeds complexere douaneregels.

 

Download hier het whitepaper over DMS4.1

NU DOWNLOADEN

Om uw gratis Whitepaper te downloaden, vult u uw gegevens in en klikt u op de knop onderaan het formulier.