Aansluiting op DMS aanvullende aangiften mogelijk

21.03.2024

Aansluiting op DMS aanvullende aangiften mogelijk

Op 23 februari 2024 heeft de Douane gecommuniceerd dat vergunninghouders met een vergunning ‘Inschrijving In de Administratie van de Aangever’ (IIAA), die gebruik willen maken van de aanvullende aangifte, beperkt konden aansluiten op dit onderdeel van het Douaneaangiften Management Systeem (DMS). Hieronder leest u een update over deze situatie:

 

Nieuwe DMS-release

Sinds 2 maart 2024 is een nieuwe versie van DMS operationeel in de productieomgeving.

 

Maximaal 250 artikelregels

Momenteel kunnen aanvullende aangiften met maximaal 250 artikelregels verwerkt worden. Indien uw aanvullende aangifte binnen dit limiet valt, kunt u worden aangesloten.

Voor aangiften met meer dan 250 artikelregels zijn extra tests en analyses vereist. Zodra deze zijn afgerond en aansluiting ook voor grotere aangiften mogelijk is, zullen we dit communiceren.

Dit maximum geldt ook voor aanbrengberichten-IIAA en de standaardprocedure (opslag, in- en uitvoer).

 

Planning en migratiedatum

Als u een verzoek hebt ingediend voor de informele fase en een plan van aanpak hebt opgesteld voor aansluiting op DMS, zal de Douane op korte termijn contact opnemen om de gevolgen van de nieuwe release te bespreken voor de huidige planning en migratiedatum in 2024.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u aansluiten op DMS aanvullende aangifte met maximaal 250 artikelen per aanvullende aangifte? Neem dan contact met ons op of stuur een e-mail naar IIAA@douane.nl.