SGS e-Customs България предлага на компаниите уникална транзитна услуга и повече чрез своя митнически софтуер TransitNet.

TransitNet е универсална, мултимодална електронна митническа транзитна гаранционна услуга, при която SGS действа като титуляр на процедурата (HoP) спрямо митниците от името на своите клиенти (транспортьори, брокери, спедитори и др.), позволявайки на нашите клиенти да създават транзитни декларации и да ги подават заедно с финансова гаранция в полза на митниците към която и да е от митническите системи, където SGS е HoP. TransitNet е сигурна, многоезична, уеб-базирана платформа, която улавя, контролира и наблюдава транзитни декларации, позволявайки на всички потребители да ги проследяват онлайн до прекратяване.
SGS TransitNet предоставя пълна митническа услуга, покриваща всички необходими митнически изисквания, включително пълна гаранция, GVMS (GMR), EXS и ENS.
SGS e-Customs, чрез своя иновативен митнически софтуер TransitNet, също предлага възможност за подаване на декларации за износ. Декларациите за износ са налични за всички видове транспорт от Великобритания, Ирландия, Холандия, Белгия и Швейцария. Скоро услугата за Износни декларации ще бъде въведена във Франция, Полша и Германия.
Освен това, ние предлагаме широка гама от митнически услуги като CHED, UK Export/Import и много други. Проверете всичко това в SGS e-Customs services.

Нашият екип

Нашият екип от митнически експерти е на разположение 24/7, за да отговори на Вашите нужди и изисквания за транзит; своевременно да съдейства и помогне на всяко запитване, което може да възникне във връзка с транзититното движение.
null

Hristo Karagyozov

TransitNet Bulgaria Manager
null

Rozalina Nikolova

Sales Expert
null

Dimitar Pavlov

Claims and Customs Coodinator

SGS Bulgaria Ltd

Megapark Business Centre
Floor 6, Office C
115G Tsarigradsko Shosse Blvd.
Sofia, 1784
Phone: +359 884 710 721 | +359 882 624 089
sales.transitnetbg@sgs.com

SGS e-Customs услуги

Имаме разнообразие от различни услуги, достъпни за голям набор от държави. Нашите услуги са понятни, прости и достъпни за клиентите ни, това ги прави лесни за използване, така че клиентите могат да ни се доверят за съдействие във всички ситуации по време на процеса.

Мрежата TransitNet ви позволява да отваряте транзитни документи, покриващи се от гаранциите на SGS в 25 европейски държави, включително Ирландия, Обединеното кралство, Франция и Холандия. SGS е Одобрен оторизиран изпращач в тези страни и много други, предлагащи на одобрените клиенти възможността да извършват транзити по опростената процедура.

Изтеглете брошура, за да научите повече.

TransitNet e-Customs transit and guarantee services

SGS e-Customs предлага и ирландски експортни декларации, подадени чрез нашия митнически софтуер TransitNet. Декларациите за износ се предлагат във всички видове транспорт, включително по шосе, море и въздух. Декларациите за износ, последвани от транзитна декларация, подлежат на специални отстъпки.

Изтеглете брошура, за да научите повече.

TransitNet е свързан със системата за движение на превозни средства на Великобритания (GVMS), което означава, че след като транзитът бъде подаден и обработен от местната система NCTS, митническите декларации автоматично ще бъдат регистрирани в GVMS и ще бъде предоставена справка за движението на стоки (GMR) чрез TransitNet.

Движенията на определени стоки (риба, месо, живи животни и т.н.) от Великобритания към Ирландия или към Франция след преминаване на сухопътния мост на Великобритания с Транзитна декларация изискват предварително уведомление в Traces NT. Това предварително уведомление е известно като CHED декларация (Обща здравна декларация за влизане). SGS e-Customs може да предостави CHED декларации.

За всички камиони, които ще влязат в ЕС през Франция и Ирландия, се изисква отделна декларация за ICS/ENS да се подаде до френската и ирландската ICS системи. TransitNet разработи връзка с двете ICS системи, което ви позволява да подавате вашите транзити към системата NCTS и вашите ICS/ENS декларации към френската и ирландската ICS системи с едно натискане на бутон.

SGS e-Customs също така предлага пълна брокерска услуга, включително декларации за износ и внос във Великобритания, давайки на ирландските компании възможност да изпълнят всичките си митнически формалности с един доверен и опитен оператор.

Наземният мост на Обединеното кралство е жизненоважен път за достъп за компании, които изнасят и внасят между остров Ирландия и континентална Европа и остава най-бързият и най-ефективен маршрут. Пакетът SGS и Eurotunnel UK Landbridge се стреми да предостави комплексно и всеобхватно решение, което е лесно за компании, които искат да използват UK Landbridge. Износителите, превозвачите и вносителите могат да се отпуснат със знанието, че SGS и Eurotunnel предоставят пълен набор от услуги за покриване на пътуването и гарантират, че стоките ще достигнат местоназначението си без забавяне. Поддръжката на клиенти на място е достъпна 24/7.

Изтеглете официална брошура, за да научите повече.

Брекзит е факт. От 1 януари 2021 г трябва да се попълват митнически декларации за всички пратки между Великобритания и ЕС. Това ново задължение може да създаде допълнителни рискове, разходи и забавяния за вашата компания. Ние сме единственият митнически партньор, от който се нуждаете, за да превърнете Brexit от бреме в конкурентно предимство.

От 1 октомври 2021 г. камионите, пътуващи по сухопътния мост на Велкобритания с транзитна декларация за и от Ирландия, ще изискват декларация EXS (Обобщена декларация за излизане), подадена в митническата система на Велкобритания. SGS e-Customs могат да предоставят EXS декларации, за да отговорят на тези нови изисквания. EXS е необходим и за празни палети, контейнери и превозни средства, които се преместват по договор за транспорт до ЕС.

В момента TransitNet е свързан с 25 различни митнически системи. Те включват 23 държави от NCTS, Молдова и Беларус в Евроазиатския икономически съюз(ЕАИС), давайки на нашите клиенти достъп до 40 държави като дестинации на приключване на Т1/Т2 операции, включително Беларус, Русия, Казахстан и Киргизстан. TransitNet непрекъснато се разширява и развива, за да отговори на нуждите на нашите клиенти.

TransitNet е универсална, мултимодална електронна митническа транзитна гаранционна услуга, в която SGS действа като титуляр на процедурата (HoP) спрямо митниците от името на своите клиенти (превозвачи, брокери, спедитори и др.), като им позволява да създават транзитни декларации и да ги подават заедно с финансова гаранция в полза на митниците към която и да е от митническите системи, където SGS е HoP. TransitNet е сигурна, многоезична, уеб базирана платформа, която улавя, контролира и наблюдава транзитни декларации, което ви позволява да ги проследявате онлайн до прекратяване.

 

Изтеглете официална брошура, за да научите повече:

 

Клиентите на SGS TransitNet могат да подават транзитни декларации от 24 държави от NCTS и от Беларус до други държави с режим на ЕАИС, включително Беларус, Русия, Казахстан, Киргизстан.

Клиентите на SGS TransitNet могат да се възползват от 24/7 поддръжка за всички въпроси, свързани с техните транзитни декларации. Нашият екип от над 200 митнически експерти са на разположение за отстраняване на проблеми и съвети.

Потребителите на TransitNet могат да подават транзитни декларации при различни видове транспорт. SGS също така отговаря на условията за различни опростени митнически процедури в много страни, които гарантират по-плавен логистичен поток на стоките.

Клиентите на TransitNet не е необходимо да притежават собствени митнически гаранции. Всички транзитни декларации, създадени чрез TransitNet, се подават с помощта на собствените митнически гаранции на SGS в съответствие с разпоредбите на митническата територия.

Покритие

Около 1 милион операции се стартират през TransitNet всяка година от 25 държави, включително 23 страни, използващи NCTS (нова компютъризирана транзитна система), Молдова и Беларус, която е член на Евроазиатския икономически съюз. TransitNet предлага и експортни услуги от Швейцария и Ирландия. Понастоящем брокерските услуги на SGS се предлагат в Обединеното кралство, Холандия и Белгия.
image/svg+xml Transit Transit, Export/Import Transit, export

Покритие

Около 1 милион операции се стартират през TransitNet всяка година от 25 държави, включително 23 страни, използващи NCTS (нова компютъризирана транзитна система), Молдова и Беларус, която е член на Евроазиатския икономически съюз. TransitNet предлага и експортни услуги от Швейцария и Ирландия. Понастоящем брокерските услуги на SGS се предлагат в Обединеното кралство, Холандия и Белгия.
image/svg+xml Transit Transit, brokerage Transit, export

Цялостни решения за поддържане на вашия бизнес в движение.

Свържете се с нас, за да разберете как можем да ви помогнем да се ориентирате в света на митниците лесно и ефективно.

Новини за е-митници на SGS

Бъдете в крак с последните ни новини и събития.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS

The introduction of Safety and Security requirements for the movement goods out and into Great Britain for many scenarios had been postponed from the 1st January 2021. The next few months will see the implementation of these Safety and Security requirements.

EXS requirements

Most exports will have safety and security requirements met with the customs export declaration which contains safety and security information. This is sometimes referred to as a combined export declaration.

When Safety and Security requirements have not been met by means of a combined export declaration, an EXS is required when: –

 • an empty pallet, container or vehicle is being moved under a transport contract
 • goods have remained in temporary storage for more than 14 days
 • goods have remained in temporary storage for less than 14 days, but the import safety and security declaration details are unknown, or the destination or consignee has changed
 • goods are moved under transit using either a transit accompanying document (TAD) or a transit security accompanying document (TSAD)

The requirement for EXS had been postponed in the scenarios –

 • empty pallets, containers and vehicles being moved under a transport contract to the EU (and to other countries for which a pre-departure declaration was not required before 31 December 2020), and;
 • goods in RoRo vehicles where there would otherwise be a requirement for an EXS. This will include, for example, transit movements using RoRo.

From the 1st October 2021, an EXS will now be required for the two scenarios mentioned above.

From a transit point of view, it means that EXS will be required for;

 • Transits (TAD/TSAD) which have started outside GB and which will travel through GB on the way to their destination (in the EU and onwards), e.g., Ireland via GB to France under T2
 • Transits (TAD/TSAD) which have started in GB but were not preceded by a “combined export”*

 

*this scenario will be extremely rare

 

SGS e-Customs service

 

SGS e-Customs will provide a full EXS service covering all the scenarios where EXS will be needed including for goods travelling under transit and for empty pallets, containers and vehicles moved under a transport contract.

 

For more information, please contact your local client centre or use the Contact us form to get in touch.

 

Important note: for T2 transits crossing the UK land bridge, an EORI number for the consignor is mandatory. The UK EXS system will support the use of EU EORI numbers.

SGS announces new e-Customs partnership with Eurotunnel

SGS are pleased to announce the recent partnership with Eurotunnel to ensure that customers using SGS TransitNet can be ‘green-routed’ upon entry to France.

 

The UK Landbridge is a vital access route for companies who export and import between Ireland and continental Europe and remains the most efficient route. SGS and Eurotunnel have come together to create a ‘UK Landbridge Package’ which seeks to provide an easy solution for companies looking to use the UK Landbridge.

Exporters, transporters and importers can relax in the knowledge that SGS and Eurotunnel can provide a full range of services to cover the journey and ensure that the goods reach their destination without delay. On-site customer support is also available 24 hours a day and 7 days a week at Eurotunnel.

The UK Landbridge is especially important for companies involved in the movement of fish, meat and any goods that are subject to sanitary or phytosanitary control. It is vital for these companies that these goods reach their destination as quickly as possible. Any delay to the delivery for these types of goods can have a damaging effect on the quality of the product. The ‘UK Landbridge Package’ provides all the necessary customs declarations and entries, while at the same time offers companies peace of mind that the procedures for their shipments will be handled correctly, so that their journey can be made as smoothly as possible.

The UK Landbridge remains the most efficient way of transporting goods between the island of Ireland and continental Europe. There are 12 sailings per day between Ireland and Great Britain and a departure every ten minutes between Great Britain and France Eurotunnel.

SGS are delighted to be partnering with Eurotunnel to provide this unique service to SGS TransitNet users, Eurotunnel pride themselves on providing a high quality service for helping traders move their goods throughout Europe 24 hours a day, 365 days a year.

Whether it’s a one-off trip or part of a larger, more frequent freight delivery, managing your bookings couldn’t be simpler. With easy to access terminals, up to six departures per hour and an average crossing time of only 35 minutes via the Channel Tunnel, the complexity has been well and truly removed.

Additionally, the Eurotunnel Border Pass shares information needed for border crossings between the transporter and Eurotunnel and between Eurotunnel and the border authorities thus ensuring that the authorities are ready for the arrival of a particular shipment and all the necessary documentation is in place. It is secure and digitized without the need for the driver to leave the vehicle or present any documents on arrival at the border.

To find out how you can avail of this service contact transitnet.ireland@sgs.com today.

 

Download the brochure for more information:

Return to the UK Landbridge

January 2021 saw a reduction in the volumes of traffic using the UK landbridge. As new Brexit Regulations were a major concern for traders, warehouses were stockpiled to allow for any potential bottlenecks and with the increasing number of COVID infections across Europe, the feeling among businesses in Ireland was that direct routes were safer with less disruption than travelling via the UK.

 

Three months on and a steady flow of traffic back to the landbridge is becoming more evident. Warehouse stockpiles have been depleted, COVID infection rates are slowing and customs officials, businesses and brokers have a better understanding of the new world of Brexit requirements and customs paperwork. The landbridge is again a very accessible option for hauliers and businesses wanting to access the EU from Ireland through the UK. According to EU statistics almost 15,000 transit declarations were registered in and out of Ireland during the month of March. This is a significant increase from January and February’s volumes which totalled 18,000 collectively. Indications are that transiting across the UK is a more efficient and cost-effective means of accessing the EU. At SGS, we are fast establishing ourselves as the trusted partner for facilitating transit movements for Irish businesses.

 

Tom Ferris, consultant economist, has written widely on Brexit and transport. He is of the view that the “pendulum will swing back to the use of the landbridge by Irish traders, but not to the same extent as was evident up to 31st December 2020. It is a matter of traders adapting to the changed circumstances and ensuring that they are fully conversant with the customs and administrative requirements of a post-Brexit world”.

 

One of the benefits offered by the landbridge is superior transit times. According to the IMDO Report “The Implications of Brexit on the Use of the Landbridge”, 12th November 2018 “The landbridge is the quickest way to transport freight to and from the continent each year; it takes less than 20 hours, compared to the 40-hour roll-on roll-off direct sea route and the 60-hour load-on load-off direct sea route. These times have changed with the advent of new routes however, transiting from Ireland to Rotterdam or Calais across the landbridge is still a much quicker option than using the direct ferries. When preparation times and delivery locations are taken into consideration the landbridge can also be a much more economical option”.

 

While direct ferries have provided hauliers and businesses with alternative options to access the EU, the unknown of Brexit-related customs processes has not been as stressful as many had feared. The landbridge is as accessible as ever in both directions allowing businesses to keep their cargo moving faster and more regularly without the fear of weather delays, cancelations or waiting for available slots. This position is supported by many of our clients:

 

With some preparation and support from the SGS TransitNet team, each stage of the journey can be made smoother by using TransitNet. Our customs experts will ensure that you are supported from the preparation of your journey right through to termination. We will advise on what the requirements are depending on the nature of the goods you are moving and will ensure that these requirements are met prior to departure.

 

For more information please download full article below:

SGS e-Customs references

Информация за връзка

За всички запитвания, моля, изпратете ни имейл, като използвате формата по-долу

SGS Bulgaria Ltd
Megapark Business Centre
Floor 6, Office C
115G Tsarigradsko Shosse Blvd.
Sofia, 1784

t: +359 884 710 721
+359 882 624 089
sales.transitnetbg@sgs.com
transitnet.bulgaria@sgs.com

Свържете се с нас

 • Drop files here or
  Max. file size: 8 MB.
   Приети типове файлове: pdf, jpg, png, jpeg, gif, tiff, psd, eps, docx, xlsx, pptx, макс. размер на файла: 8 MB.-
  YouTubeInstagram