Az SGS Magyarország e-Customs szolgáltatása egyedi tranzitszolgáltatást és egyéb szolgáltatásokat nyújt a TransitNet vámkezelő szoftveren keresztül.

A TransitNet egy univerzális, multimodális e-Customs tranzitgarancia – szolgáltatás, melynek során az SGS jár el a vámhatóságok felé irányuló eljárások jogosultjaként az ügyfelei nevében (szállítók, szállítmányozók, brókerek). Ezzel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tranzitdeklarációkat hozzanak létre és nyújtsanak be a vámügyi pénzügyi garanciával együtt bármely olyan vámrendszernek, ahol az SGS az eljárás jogosultja. A TransitNet biztonságos, többnyelvű, webalapú platform, amely rögzíti, ellenőrzi és figyeli a tranzitdeklarációkat, így online nyomokövetheti azokat egészen a lezárásig.
Az SGS TransitNet teljes körű vámszolgáltatást nyújt, amely lefedi az összes szükséges vámkövetelményt, beleértve az Átfogó Garanciát, a GVMS-t, az EXS-t és az ENS-t.
Az SGS e-Customs innovatív vámszoftverén, a TransitNeten keresztül exportdeklarációk benyújtására is van lehetőség. Az exportdeklarációk minden szállítási módra rendelkezésre állnak, beleértve a közúti, tengeri és légi közlekedést is.
Ezenkívül a vámszolgáltatások széles skáláját kínáljuk, mint például a CHED, az Egyesült Királyság exportja / importja és még sok más. Nézze meg az összes e-Customs!
Teljeskörű megoldások, hogy vállalkozása mozgásban maradjon
Vegye fel velünk a kapcsolatot és fedezze fel, hogyan segíthetünk Önnek könnyen és hatékonyan tájékozódni a vámok világában!

Társaságunk

Vámszakértőkből álló csapatunk segíti Önt minden tranzitigényének intézésében. Készséggel állunk rendelkezésére, hogy segítsünk bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban.

Franek Erika

Vámszakértő
Mobil: +36 30 432 1837
Erika.Franek@sgs.com

SGS Hungária Kft

Sirály u. 4.
Budapest 1124, Magyarország
Phone: +36 1 309 3300
Fax: +36 1 309 3333
sales.hu@sgs.com

SGS e-Customs Szolgáltatások Magyarországon

Számos országban elérhetőek széles skáljájú szolgáltatásaink. Szolgáltatásaink könnyebbséget jelentenek ügyfeleinken, mivel egyszerű őket használni.

A Transitnet hálózat lehetővé teszi SGS garanciával elátott árutovábbítási okmányok nyitását 25 európai országban, beleeértve Írországot, az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Hollandiát. Az SGS ezekben az országokban és még sok másikban jóváhagyott Hivatalos Feladónak (Authorised Consignor) minősül, ezzel lehetővé teszi a jóváhagyott ügyfelek számára az árutovábbítás egyszerűsített eljárással való beküldését.

Több információért töltse le a brossúrát.

TransitNet e-Customs transit and guarantee services

Az SGS e-Customs által ír export-deklarációk is benyújthatók vámszoftverünkön, a TransitNeten keresztül. Az explortdeklarációk minden szállítási módban elérhetőek, beleértve a közúti, tengeri és légi szállítást. A tranzitdeklarációt követő export deklaráció lehet a speciális kedvezmények tárgya.

Több információért töltse le a hivatalos brossúrát.

A TransitNet összeköttetésben áll az Egyesült Királyság GVMS rendszerével (Goods Vehicle Movements System). Ennek köszönhetően a benyújtott és a helyi NCTS rendszer által feldolgozott tranzitok vámdeklarációi automatikusan regisztrálódnak a GVMS rendszerében, és GMR (Goods Movement Reference) készül a TransitNeten keresztül.

Bizonyos áruk (hal, hús, élő állatok stb.) Nagy-Britanniából Írországba vagy Franciaországba történő szállításához az Egyesült Királyság szárazföldi hídján való átkelés után egy tranzitokmány alapján előzetes bejelentéstre van szükség a Traces NT-ben. Ez az előzetes bejelentés CHED-nyilatkozatként (közös egészségügyi belépési nyilatkozat) ismert. Az SGS e-Customs be tud nyújtani CHED-nyilatkozatokat.

Minden olyan teherautó esetében, amely Franciaországon és Írországon keresztül lép be az EU-ba, külön ICS/ENS nyilatkozatot kell benyújtani a francia és az ír ICS-rendszerekhez. A TransitNet mindkét ICS rendszerhez kapcsolatot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással elküldje tranzitjait az NCTS rendszerbe, valamint az ICS / ENS nyilatkozatokat a francia és az ír ICS rendszerekbe.

Az SGS e-Vám teljes közvetítő szolgáltatást kínál az Egyesült Királyságban, beleértve UK xport- és import-deklarációkat, ezzel lehetőséget nyújtva az ír cégeknek, hogy minden válmmal kapcsolatos formaságot megbízható és tapasztalt kezelővel intézhessenek el.

Az Egyesült Királyság földnyelve alapvető elérési útvonal azoknak a cégeknek, akik exportálnak és importálnak az ír sziget és az európai kontines között, változatlanul ez a leggyorsabb és leghatékonyabb útvonal. Az SGS és Csalagút UK Földnyelv csomagja komplex, széleskürű és egyszerű megoldást szeretne nyújtani a cégeknek, akik az UK Földnyelvet szeretnék használni. Exportőrök, szállítók és importőrők megnyugodhatnak, tudva, hogy az SGS és a Csalagút az úthoz szükséges szolgáltatások teljes skáláját nyújtják, biztosítva, hogy a a termékek késlekedés nélkül elérnek a célba. A helyszíni ügyfélszolgálatunk 0-24-ben elérhető.

Töltse le a brossúrát és tudjon meg többet.

A Brexit tény. 2021 január 1-jétől kötelező vámdeklaráció kiálítása minden UK és EU közötti szállítmányra. Ez az új kötelezettség nem várt kockázatokat, költségeket és késedelmet okozhat cégének. Mi vagyunk az egyetlen vámpartner, akire szüksége van, hogy a Brexit terhét piaci előnnyé formálhassa.

2021. október 1-jétől az Egyesült Királyság földnyelvén írországi tranzitnyilatkozat alapján haladó teherautókhoz exs (exit summary declaration) nyilatkozatot kell benyújtani az Egyesült Királyság vámrendszeréhez. Az SGS e-vám biztosíthatja ezeket az EXS-nyilatkozatokat a követelményeknek való megfeleléshez. Szükség van Exs-re az EU-ba irányuló szállítási szerződés keretében szállított üres raklapok, konténerek és járművek esetében is.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS – SGS E-Customs

A TransitNet jelenleg 25 különböző vámrendszerrel áll kapcsolatban. Ezek közé tartozik 23 NCTS ország, valamit az Eurázsiai Gazdasági Unióban Moldova és Fehéroroszország, így ügyfeleink hozzáférhetnek 40 rendeltetési országhoz, köztük Fehéroroszországhoz, Oroszországhoz, Kazahsztánhoz és Kirgizisztánhoz. A TransitNet folyamatosan bővül és fejlődik, hogy megfeleljünk ügyfeleink igényeinek.

A TransitNet egy univerzális, multimodális e-Customs tranzitgarancia – szolgáltatás, melynek során az SGS jár el a vámhatóságok felé irányuló eljárások jogosultjaként az ügyfelei nevében (szállítók, szállítmányozók, brókerek). Ezzel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tranzitdeklarációkat hozzanak létre és nyújtsanak be a vámügyi pénzügyi garanciával együtt bármely olyan vámrendszernek, ahol az SGS az eljárás jogosultja. A TransitNet biztonságos, többnyelvű, webalapú platform, amely rögzíti, ellenőrzi és figyeli a tranzitdeklarációkat, így online nyomokövetheti azokat egészen a lezárásig.

Töltse le brossúránkat, és tudjon meg többet:

Az SGS TransitNet ügyfelei benyújthatnak deklarációt 24 NCTS országból, valamint Fehéroroszországból az Eurázsiai Gazdasági Unió több országába (beleértve Fehéroroszországot, Oroszországot, Kazahsztánt, Kirgizisztánt).

Az SGS TransitNet ügyfelei heti hét napon 24 órában igénybe vehetik támogatásunkat a deklarációkkal kapcsolatos ügyekben. Több mint 200 vámszakértőbóll álló csapatunk készséggel segít hibaelhárítással és tanácsokkal.

A TransitNet felhasználói több szállítási móddal is benyújthatnak transitdeklarációt (közúti, vasúti, folyami vagy légi szállítás). Az SGS számos országban jogosult különböző egyszerűsített vámügyi eljárásokra, ami által az áruáramlás logisztikája egyszerűbb lehet.

A TranzitNet ügyfeleinek nincs szükségük saját vámgaranciára. Minden TranzitNeten keresztül készített tranzitdeklaráció az SGS saját vámgaranciájával kerül benyújtásra a területi vámszabályzat szerint.

Lefedettség

Nagyjából évente 1 millió műveletet indítanak a TransitNeten keresztül 25 országból, beleértve 23 NCTS-t (New Computerized Transit System) használó országot, Moldovát és Fehéroroszországot, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió tagja. A TranitNet Svájcból és Írországból is kínál export szolgáltatásokat. Az SGS közvetítő szolgáltatásai jelenleg az Egyesült Királyságból, Hollandiából és Belgiumból elérhetőek.
image/svg+xml Transit Transit, Export/Import Transit, export

SGS e-Customs referenciák

Teljeskörű megoldások, hogy vállalata mozgásban maradjon

Lépjen velünk kapcsolatba és fedezze fel, milyen és könnyen és hatékonyan segíthetjük Önt a vámok világában

SGS e-Customs news – Ireland

Stay up to date with our latest news and events.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS

The introduction of Safety and Security requirements for the movement goods out and into Great Britain for many scenarios had been postponed from the 1st January 2021. The next few months will see the implementation of these Safety and Security requirements.

EXS requirements

Most exports will have safety and security requirements met with the customs export declaration which contains safety and security information. This is sometimes referred to as a combined export declaration.

When Safety and Security requirements have not been met by means of a combined export declaration, an EXS is required when: –

 • an empty pallet, container or vehicle is being moved under a transport contract
 • goods have remained in temporary storage for more than 14 days
 • goods have remained in temporary storage for less than 14 days, but the import safety and security declaration details are unknown, or the destination or consignee has changed
 • goods are moved under transit using either a transit accompanying document (TAD) or a transit security accompanying document (TSAD)

The requirement for EXS had been postponed in the scenarios –

 • empty pallets, containers and vehicles being moved under a transport contract to the EU (and to other countries for which a pre-departure declaration was not required before 31 December 2020), and;
 • goods in RoRo vehicles where there would otherwise be a requirement for an EXS. This will include, for example, transit movements using RoRo.

From the 1st October 2021, an EXS will now be required for the two scenarios mentioned above.

From a transit point of view, it means that EXS will be required for;

 • Transits (TAD/TSAD) which have started outside GB and which will travel through GB on the way to their destination (in the EU and onwards), e.g., Ireland via GB to France under T2
 • Transits (TAD/TSAD) which have started in GB but were not preceded by a “combined export”*

 

*this scenario will be extremely rare

 

SGS e-Customs service

 

SGS e-Customs will provide a full EXS service covering all the scenarios where EXS will be needed including for goods travelling under transit and for empty pallets, containers and vehicles moved under a transport contract.

 

For more information, please contact your local client centre or use the Contact us form to get in touch.

 

Important note: for T2 transits crossing the UK land bridge, an EORI number for the consignor is mandatory. The UK EXS system will support the use of EU EORI numbers.

SGS announces new e-Customs partnership with Eurotunnel

SGS are pleased to announce the recent partnership with Eurotunnel to ensure that customers using SGS TransitNet can be ‘green-routed’ upon entry to France.

 

The UK Landbridge is a vital access route for companies who export and import between Ireland and continental Europe and remains the most efficient route. SGS and Eurotunnel have come together to create a ‘UK Landbridge Package’ which seeks to provide an easy solution for companies looking to use the UK Landbridge.

Exporters, transporters and importers can relax in the knowledge that SGS and Eurotunnel can provide a full range of services to cover the journey and ensure that the goods reach their destination without delay. On-site customer support is also available 24 hours a day and 7 days a week at Eurotunnel.

The UK Landbridge is especially important for companies involved in the movement of fish, meat and any goods that are subject to sanitary or phytosanitary control. It is vital for these companies that these goods reach their destination as quickly as possible. Any delay to the delivery for these types of goods can have a damaging effect on the quality of the product. The ‘UK Landbridge Package’ provides all the necessary customs declarations and entries, while at the same time offers companies peace of mind that the procedures for their shipments will be handled correctly, so that their journey can be made as smoothly as possible.

The UK Landbridge remains the most efficient way of transporting goods between the island of Ireland and continental Europe. There are 12 sailings per day between Ireland and Great Britain and a departure every ten minutes between Great Britain and France Eurotunnel.

SGS are delighted to be partnering with Eurotunnel to provide this unique service to SGS TransitNet users, Eurotunnel pride themselves on providing a high quality service for helping traders move their goods throughout Europe 24 hours a day, 365 days a year.

Whether it’s a one-off trip or part of a larger, more frequent freight delivery, managing your bookings couldn’t be simpler. With easy to access terminals, up to six departures per hour and an average crossing time of only 35 minutes via the Channel Tunnel, the complexity has been well and truly removed.

Additionally, the Eurotunnel Border Pass shares information needed for border crossings between the transporter and Eurotunnel and between Eurotunnel and the border authorities thus ensuring that the authorities are ready for the arrival of a particular shipment and all the necessary documentation is in place. It is secure and digitized without the need for the driver to leave the vehicle or present any documents on arrival at the border.

To find out how you can avail of this service contact transitnet.ireland@sgs.com today.

 

Download the brochure for more information:

Return to the UK Landbridge

January 2021 saw a reduction in the volumes of traffic using the UK landbridge. As new Brexit Regulations were a major concern for traders, warehouses were stockpiled to allow for any potential bottlenecks and with the increasing number of COVID infections across Europe, the feeling among businesses in Ireland was that direct routes were safer with less disruption than travelling via the UK.

 

Three months on and a steady flow of traffic back to the landbridge is becoming more evident. Warehouse stockpiles have been depleted, COVID infection rates are slowing and customs officials, businesses and brokers have a better understanding of the new world of Brexit requirements and customs paperwork. The landbridge is again a very accessible option for hauliers and businesses wanting to access the EU from Ireland through the UK. According to EU statistics almost 15,000 transit declarations were registered in and out of Ireland during the month of March. This is a significant increase from January and February’s volumes which totalled 18,000 collectively. Indications are that transiting across the UK is a more efficient and cost-effective means of accessing the EU. At SGS, we are fast establishing ourselves as the trusted partner for facilitating transit movements for Irish businesses.

 

Tom Ferris, consultant economist, has written widely on Brexit and transport. He is of the view that the “pendulum will swing back to the use of the landbridge by Irish traders, but not to the same extent as was evident up to 31st December 2020. It is a matter of traders adapting to the changed circumstances and ensuring that they are fully conversant with the customs and administrative requirements of a post-Brexit world”.

 

One of the benefits offered by the landbridge is superior transit times. According to the IMDO Report “The Implications of Brexit on the Use of the Landbridge”, 12th November 2018 “The landbridge is the quickest way to transport freight to and from the continent each year; it takes less than 20 hours, compared to the 40-hour roll-on roll-off direct sea route and the 60-hour load-on load-off direct sea route. These times have changed with the advent of new routes however, transiting from Ireland to Rotterdam or Calais across the landbridge is still a much quicker option than using the direct ferries. When preparation times and delivery locations are taken into consideration the landbridge can also be a much more economical option”.

 

While direct ferries have provided hauliers and businesses with alternative options to access the EU, the unknown of Brexit-related customs processes has not been as stressful as many had feared. The landbridge is as accessible as ever in both directions allowing businesses to keep their cargo moving faster and more regularly without the fear of weather delays, cancelations or waiting for available slots. This position is supported by many of our clients:

 

With some preparation and support from the SGS TransitNet team, each stage of the journey can be made smoother by using TransitNet. Our customs experts will ensure that you are supported from the preparation of your journey right through to termination. We will advise on what the requirements are depending on the nature of the goods you are moving and will ensure that these requirements are met prior to departure.

 

For more information please download full article below:

SGS e-Customs hírek

Maradjon naprakész a legújabb híreinkkel és eseményeinkkel.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS

Most exports will have safety and security requirements met with the customs export declaration which contains safety and security information. This is sometimes referred to as a combined export declaration.

SGS announces new e-Customs partnership with Eurotunnel

SGS are pleased to announce the recent partnership with Eurotunnel to ensure that customers using SGS TransitNet can be ‘green-routed’ upon entry to France.

Return to the UK Landbridge

How transits are becoming a more popular option for movements across the continent.

Kapcsolattartó adatai

Az ajánlatkéréshez küldjön nekünk emailt a lenti űrlapot használva.

SGS Hungária Kft
Sirály u. 4,
Budapest 1124

t: +36 1 309 3300
Email: sales.hu@sgs.com

Lépjen velünk kapcsolatba

 • Drop files here or
  Accepted file types: pdf, jpg, png, jpeg, gif, tiff, psd, eps, docx, xlsx, pptx, Max. file size: 20 MB.
  YouTubeInstagram