SGS e-Customs nudi kompanijama jedinstvenu uslugu tranzita i više, preko svog carinskog softvera TransitNet.

TransitNet je univerzalna, multimodalna e-carinsko tranzitno garantna usluga u kojoj SGS deluje kao Nosilac Procedure (HoP) prema carini u ime svojih klijenata (prevoznika, brokera, špeditera, itd.) omogućavajući našim klijentima da kreiraju tranzitne deklaracije i podnose njih zajedno sa finansijskom garancijom u korist carine za bilo koji carinski sistem u kojem je SGS HoP. TransitNet je bezbedna, višejezična, web-bazirana platforma koja zauzima, kontroliše i nadgleda tranzitne deklaracije omogućavajući svim korisnicima da ih online prate do okončanja.
SGS TransitNet pruža kompletnu carinsku uslugu koja pokriva sve neophodne carinske zahteve uključujući sveobuhvatnu garanciju, GVMS, EXS i ENS.
SGS e-Customs, preko svog inovativnog carinskog softvera TransitNet takođe nudi mogućnost podnošenja izvoznih deklaracija. Izvozne deklaracije su dostupne za sve vidove transporta uključujući drumski, pomorski i vazdušni
Dodatno nudimo širok spektar carinskih usluga kao što su CHED, UK izvoz/uvoz i mnoge druge. Proverite sve SGS usluge e-Customs.
Kompletna rešenja za održavanje vašeg poslovanja
Kontaktirajte nas da biste otkrili kako vam možemo pomoći da se lako i efikasno krećete u svetu carina

Naš tim

Mi smo tim carinskih stručnjaka koji je tu da vam pomogne oko svih vaših tranzitnih potreba i zahteva. Naš tim je spreman da vam pomogne sa bilo kojim upitom koji imate.
null

Vlada Antonijevic

RS CC Manager, Connectivity & Products Operations Manage
null

Predrag Josilo

RS CC Coordinator , Claims and Compliance officer RS CC
null

Marija Krstic

TransitNet Operater
null

Aleksandar Ilic

Senior TransitNet Operater
null

Nebojsa Velickovic

TransitNet Operater
null

Aleksandra Jandric

Administrative Professional Associate
null

Dusan Stojanovic

TransitNet Operater
null

Ana Djeric

TransitNet Operater
null

Aleksa Ilic

TransitNet Operater
null

Nenad Tanusevic

TransitNet Operater

Naš tim

Mi smo tim carinskih stručnjaka koji je tu da vam pomogne oko svih vaših tranzitnih potreba i zahteva. Naš tim je spreman da vam pomogne sa bilo kojim upitom koji imate.
null

Vlada Antonijevic

RS CC Manager, Connectivity & Products Operations Manage
null

Dusan Stojanovic

TransitNet Operater
null

Marija Krstic

TransitNet Operater
null

Milica Simeunovic

TransitNet Operater
null

Nebojsa Velickovic

TransitNet Operater
null

Aleksandar Ilic

Senior TransitNet Operater
null

Aleksandra Jandric

Administrative Professional Associate
null

Predrag Josilo

RS CC Coordinator , Claims and Compliance officer RS CC
null

Ana Ljuboja

TransitNet Operater

SGS Beograd

Jurija Gagarina 7b
RS 11000 Belgrade
Phone: +381 11 71 55 294
transitnet.serbia@sgs.com

SGS e-Customs Servis u Srbiji

Imamo niz različitih usluga dostupnih u velikom broju zemalja. Naše usluge nude jednostavnost našim klijentima jer su lake za korišćenje i mogu nam verovati da ćemo im pomoći u bilo kom svojstvu tokom procesa.

TransitNet mreža omogućava da otvorite tranzitne dokumente pokrivene garancijama SGS-a u 25 evropskih zemalja uključujući Irsku, UK, Francusku i Holandiju. SGS je odobren Ovlašćeni Pošiljalac u ovim zemljama i mnogo više, nudi odobrenim klijentima mogućnost podnošenja tranzita po pojednostavljenoj proceduri.

Preuzmite brošuru da saznate više.

TransitNet e-Customs transit and guarantee services

SGS e-Customs takođe nudi Irske izvozne deklaracije podnete preko našeg carinskog softvera TransitNet-a. Izvozne deklaracije su dostupne u svim režimima uključujući drumski, pomorski i vazdušni. Izvozne deklaracije praćene tranzitnom deklaracijom podležu posebnim popustima.

Preuzmite brošuru da saznate više.

TransitNet je povezan sa Sistemom kretanja teretnih vozila u Velikoj Britaniji što znači da čim je tranzit podnet i obrađen od strane lokalnog NCTS sistema, carinske deklaracije biće automatski registrovane na GVMS i Referenci kretanja robe (GMR) što će biti obezbeđeno TransitNet-om.

Kretanje određene robe (riba, meso, žive životinje, itd.) bilo u Irsku iz Velike Britanije ili u Francusku nakon prelaska kopnenog mosta u Ujedinjenom Kraljevstvu pod tranzitnim dokumentom, zahteva prethodno-obaveštenje u Traces NT. Ovo prethodno-obaveštenje je poznato kao CHED deklaracija (Zajednička Zdravstvena Ulazna Deklaracija). SGS e-Customs može da obezbedi CHED deklaracije.

Za sve kamione koji će ući u EU preko Francuske i Irske potrebno je podneti posebnu ICS/ENS deklaraciju Francuskom i Irskom ICS sistemu. TransitNet je razvio vezu sa oba ICS sistema omogućavajući vam da podnesete vaše tranzite u NCTS sistem i vaše ICS/ENS deklaracije u Francuske i Irske ICS sisteme pritiskom na dugme.

SGS e-Customs takođe nudi kompletnu uslugu posredovanja u UK uključujući izvozne i uvozne deklaracije u UK dajući Irskim kompanijama mogućnost da završe sve carinske formalnosti sa jednim pouzdanim i iskusnim operaterom.

Landbridge UK je bitna pristupna trasa za kompanije koje izvoze i uvoze između ostrva Irske i Kontinentalne Evrope i ostaje najbrža i najefikasnija ruta. SGS i Eurotunnel UK Landbridge paket nastoji da obezbedi kompleksno i sveobuhvatno rešenje koje olakšava kompanijama koje žele da koriste UK Landbridge. Izvoznici, prevoznici i uvoznici mogu da se opuste saznanjem da SGS i Eurotunnel obezbedjuju pun spektar usluga za pokrivanje putovanja i obezbeđivanje da roba stigne na odredište bez kašnjenja. Korisnička podrška je dostupna na licu mesta 24/7.

Preuzmite brošuru da saznate više.

Bregzit je činjenica. Od 1. januara 2021. godine carinske deklaracije su morale da se popune za sve pošiljke između Ujedinjenog Kraljevstva i EU. Ova nova obaveza može stvoriti dodatne rizike, troškove i kašnjenja za vašu kompaniju. Mi smo jedini carinski partner koji vam je potreban da transformišete Bregzit iz tereta u konkurentsku prednost.

Od 1. oktobra 2021. kamionima koji putuju nadvožnjakom UK pod tranzitnom deklaracijom za Irsku i iz nje biće potrebna EXS (Izlazna Zbirna Deklaracija) deklaracija koja se podnosi carinskom sistemu UK. SGS e-Customs može da obezbedi EXS deklaracije kako bi ispunila ove nove zahteve. EXS je takođe potreban za prazne palete, kontejnere i vozila koja se premeštaju prema ugovoru o transportu u EU.

 

Click the link to find out more.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS – SGS E-Customs

TransitNet je trenutno povezan sa 25 različitih carinskih sistema. To uključuje 23 NCTS zemlje, Moldaviju i Belorusiju u Evroazijskoj ekonomskoj uniji dajući našim klijentima pristup u 40 zemalja odredišta uključujući Belorusiju, Rusiju, Kazahstan i Kirgistan. TransitNet se stalno širi i razvija da bi zadovoljio potrebe naših klijenata.

TransitNet je univerzalna, multimodalna e-carinsko tranzitno garantna usluga u kojoj SGS deluje kao Nosilac Postupka (HoP) prema carini u ime svojih klijenata (prevoznika, brokera, špeditera, itd.), omogućavajući im da kreiraju tranzitne deklaracije i podnesu ih zajedno sa finansijskom garancijom u korist carine za bilo koji carinski sistem u kojem je SGS HoP. TransitNet je bezbedna, višejezična, web platforma koja hvata, kontroliše i nadgleda tranzitne deklaracije omogućavajući vam da ih pratite na mreži do okončanja.

 

Preuzmite brošuru da saznate više:

 

SGS TransitNet klijenti su u mogućnosti da podnesu Tranzitne deklaracije iz 24 NCTS zemlje i iz Belorusije u druge zemlje režima EAEU uključujući Belorusiju, Rusiju, Kazahstan, Kirgistan.

Klijenti SGS TransitNet-a mogu da iskoriste podršku 24/7 za sva pitanja u vezi sa njihovim Tranzitnim deklaracijama. Naš tim od preko 200 carinskih stručnjaka na raspolaganju je za rešavanje problema i savetovanje.

Korisnici T-Neta mogu podneti Tranzitne deklaracije u različitim režimima (drumski, železnički, rečni i vazdušni). SGS je takođe kvalifikovan za pojednostavljene procedure.

Klijenti TransitNeta ne moraju da poseduju sopstvene Carinske garancije. Sve Tranzitne deklaracije kreirane preko TransitNet-a su podnete korišćenjem SGS-ovih sopstvenih Carinskih garancija u skladu sa Propisima Carinske Teritorije.

Pokrivenost

Oko 1 milion operacija iz 25 zemalja započne svake godine preko TransitNet-a uključujući 23 zemlje koje koriste NCTS (Novi Kompjuterizovani Tranzitni Sistem), Moldaviju i Belorusiju koja je članica Evroazijske Ekonomske Unije. TransitNet takođe nudi usluge izvoza iz Švajcarske i Irske. SGS-ove brokerske usluge su trenutno dostupne u Velikoj Britaniji, Holandiji i Belgiji.
image/svg+xml Transit Transit, Export/Import Transit, export

SGS e-Customs reference

SGS e-Customs news – Ireland

Stay up to date with our latest news and events.

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS

The introduction of Safety and Security requirements for the movement goods out and into Great Britain for many scenarios had been postponed from the 1st January 2021. The next few months will see the implementation of these Safety and Security requirements.

EXS requirements

Most exports will have safety and security requirements met with the customs export declaration which contains safety and security information. This is sometimes referred to as a combined export declaration.

When Safety and Security requirements have not been met by means of a combined export declaration, an EXS is required when: –

 • an empty pallet, container or vehicle is being moved under a transport contract
 • goods have remained in temporary storage for more than 14 days
 • goods have remained in temporary storage for less than 14 days, but the import safety and security declaration details are unknown, or the destination or consignee has changed
 • goods are moved under transit using either a transit accompanying document (TAD) or a transit security accompanying document (TSAD)

The requirement for EXS had been postponed in the scenarios –

 • empty pallets, containers and vehicles being moved under a transport contract to the EU (and to other countries for which a pre-departure declaration was not required before 31 December 2020), and;
 • goods in RoRo vehicles where there would otherwise be a requirement for an EXS. This will include, for example, transit movements using RoRo.

From the 1st October 2021, an EXS will now be required for the two scenarios mentioned above.

From a transit point of view, it means that EXS will be required for;

 • Transits (TAD/TSAD) which have started outside GB and which will travel through GB on the way to their destination (in the EU and onwards), e.g., Ireland via GB to France under T2
 • Transits (TAD/TSAD) which have started in GB but were not preceded by a “combined export”*

 

*this scenario will be extremely rare

 

SGS e-Customs service

 

SGS e-Customs will provide a full EXS service covering all the scenarios where EXS will be needed including for goods travelling under transit and for empty pallets, containers and vehicles moved under a transport contract.

 

For more information, please contact your local client centre or use the Contact us form to get in touch.

 

Important note: for T2 transits crossing the UK land bridge, an EORI number for the consignor is mandatory. The UK EXS system will support the use of EU EORI numbers.

SGS announces new e-Customs partnership with Eurotunnel

SGS are pleased to announce the recent partnership with Eurotunnel to ensure that customers using SGS TransitNet can be ‘green-routed’ upon entry to France.

 

The UK Landbridge is a vital access route for companies who export and import between Ireland and continental Europe and remains the most efficient route. SGS and Eurotunnel have come together to create a ‘UK Landbridge Package’ which seeks to provide an easy solution for companies looking to use the UK Landbridge.

Exporters, transporters and importers can relax in the knowledge that SGS and Eurotunnel can provide a full range of services to cover the journey and ensure that the goods reach their destination without delay. On-site customer support is also available 24 hours a day and 7 days a week at Eurotunnel.

The UK Landbridge is especially important for companies involved in the movement of fish, meat and any goods that are subject to sanitary or phytosanitary control. It is vital for these companies that these goods reach their destination as quickly as possible. Any delay to the delivery for these types of goods can have a damaging effect on the quality of the product. The ‘UK Landbridge Package’ provides all the necessary customs declarations and entries, while at the same time offers companies peace of mind that the procedures for their shipments will be handled correctly, so that their journey can be made as smoothly as possible.

The UK Landbridge remains the most efficient way of transporting goods between the island of Ireland and continental Europe. There are 12 sailings per day between Ireland and Great Britain and a departure every ten minutes between Great Britain and France Eurotunnel.

SGS are delighted to be partnering with Eurotunnel to provide this unique service to SGS TransitNet users, Eurotunnel pride themselves on providing a high quality service for helping traders move their goods throughout Europe 24 hours a day, 365 days a year.

Whether it’s a one-off trip or part of a larger, more frequent freight delivery, managing your bookings couldn’t be simpler. With easy to access terminals, up to six departures per hour and an average crossing time of only 35 minutes via the Channel Tunnel, the complexity has been well and truly removed.

Additionally, the Eurotunnel Border Pass shares information needed for border crossings between the transporter and Eurotunnel and between Eurotunnel and the border authorities thus ensuring that the authorities are ready for the arrival of a particular shipment and all the necessary documentation is in place. It is secure and digitized without the need for the driver to leave the vehicle or present any documents on arrival at the border.

To find out how you can avail of this service contact transitnet.ireland@sgs.com today.

 

Download the brochure for more information:

Return to the UK Landbridge

January 2021 saw a reduction in the volumes of traffic using the UK landbridge. As new Brexit Regulations were a major concern for traders, warehouses were stockpiled to allow for any potential bottlenecks and with the increasing number of COVID infections across Europe, the feeling among businesses in Ireland was that direct routes were safer with less disruption than travelling via the UK.

 

Three months on and a steady flow of traffic back to the landbridge is becoming more evident. Warehouse stockpiles have been depleted, COVID infection rates are slowing and customs officials, businesses and brokers have a better understanding of the new world of Brexit requirements and customs paperwork. The landbridge is again a very accessible option for hauliers and businesses wanting to access the EU from Ireland through the UK. According to EU statistics almost 15,000 transit declarations were registered in and out of Ireland during the month of March. This is a significant increase from January and February’s volumes which totalled 18,000 collectively. Indications are that transiting across the UK is a more efficient and cost-effective means of accessing the EU. At SGS, we are fast establishing ourselves as the trusted partner for facilitating transit movements for Irish businesses.

 

Tom Ferris, consultant economist, has written widely on Brexit and transport. He is of the view that the “pendulum will swing back to the use of the landbridge by Irish traders, but not to the same extent as was evident up to 31st December 2020. It is a matter of traders adapting to the changed circumstances and ensuring that they are fully conversant with the customs and administrative requirements of a post-Brexit world”.

 

One of the benefits offered by the landbridge is superior transit times. According to the IMDO Report “The Implications of Brexit on the Use of the Landbridge”, 12th November 2018 “The landbridge is the quickest way to transport freight to and from the continent each year; it takes less than 20 hours, compared to the 40-hour roll-on roll-off direct sea route and the 60-hour load-on load-off direct sea route. These times have changed with the advent of new routes however, transiting from Ireland to Rotterdam or Calais across the landbridge is still a much quicker option than using the direct ferries. When preparation times and delivery locations are taken into consideration the landbridge can also be a much more economical option”.

 

While direct ferries have provided hauliers and businesses with alternative options to access the EU, the unknown of Brexit-related customs processes has not been as stressful as many had feared. The landbridge is as accessible as ever in both directions allowing businesses to keep their cargo moving faster and more regularly without the fear of weather delays, cancelations or waiting for available slots. This position is supported by many of our clients:

 

With some preparation and support from the SGS TransitNet team, each stage of the journey can be made smoother by using TransitNet. Our customs experts will ensure that you are supported from the preparation of your journey right through to termination. We will advise on what the requirements are depending on the nature of the goods you are moving and will ensure that these requirements are met prior to departure.

 

For more information please download full article below:

SGS e-Customs novosti – Srbija

Budite u toku sa našim najnovijim vestima i događajima

Great Britain: Safety and Security requirements – EXS

Most exports will have safety and security requirements met with the customs export declaration which contains safety and security information. This is sometimes referred to as a combined export declaration.

SGS announces new e-Customs partnership with Eurotunnel

SGS are pleased to announce the recent partnership with Eurotunnel to ensure that customers using SGS TransitNet can be ‘green-routed’ upon entry to France.

Return to the UK Landbridge

How transits are becoming a more popular option for movements across the continent.

Kontakt informacije

Za sva pitanja pošaljite nam e-mail koristeći formu ispod

SGS Beograd
Jurija Gagarina 7b,
RS 11000 Belgrade

t: +381 11 71 55 294
Email: transitnet.serbia@sgs.com

Contact us

 • Drop files here or
  Accepted file types: pdf, jpg, png, jpeg, gif, tiff, psd, eps, docx, xlsx, pptx, Max. file size: 20 MB.
  YouTubeInstagram