SGS TransitNet has received Authorized Consignor status for its facility in Hadımköy, Istanbul, Turkey.

SGS TransitNet получи статут на оторизиран изпращач за своето съоръжение в Hadımköy – Истанбул – Турция.

SGS TransitNet с гордост съобщава, че нейното съоръжение в Хадимкьой е официално получило статут на оторизиран изпращач от турското Министерство на митниците и търговията. Това означава, че обектът вече е упълномощен да извършва следните услуги в една точка:

– Огледи на стоки и превозни средства

– Претегляне на превозни средства

– Пломбиране на превозни средства

– Изготвяне и издаване на транзитни декларации

След завършване на процедурата за оторизиран изпращач камионите могат да продължат директно до крайната точка без допълнителни спирания, което ускорява процеса на износ и намалява потенциала за закъснения.

Превозвачите, използващи услугата одобтрен изпращач на SGS, се възползват по няколко начина:

– Камионите не трябва да посещават турската вътрешна митница преди заминаването

– Избягват се големи забавяния на вътрешните митнически бюра

– Няма допълнителни такси за формалности в отправната митница, като регистрация, извънреден труд, такси за кантар, такси за митнически агент и др.

– Няма нужда да се задават въпроси като:

– Подготвена ли е транзитната ми декларация?

– Камиона/стоката минала ли е проверка?

– Пломбиран ли е?

– Кога ще бъде на разрешен режим от митницата?

– Превозвачите могат да бъдат сигурни, че превозните средства могат да пътуват директно до ПМУ (получаващо митн.учреждение), като всички изисквания преди износа са изпълнени

Нашето съоръжение в Hadımköy е удобно разположено в едно от най-важните отправни места за Истанбул за Износ на стоки, много близо до митническия офис Muratbey. Намира се на километри от магистралите Северна Мармара и ТЕМ, което го прави лесно достъпен от всички посоки.

Сега се стремим да разширим гамата си от услуги в обекта на Hadımköy с добавяне на складови съоръжения. Те ще позволят стоките да се съхраняват на място, като услугите по обработка, консолидация и товарене ще бъдат предоставени в деня на изпращането. Планираме да разширим тези ценни услуги на други места в Турция в близко бъдеще.

За повече информация се свържете с местния клиентски център.