SGS TransitNet has received Authorized Consignor status for its facility in Hadımköy, Istanbul, Turkey.

Az SGS TransitNet engedélyezett feladói státuszt kapott Hadımköy – Isztambul – Törökországban található létesítménye számára.

Az SGS TransitNet büszkén jelenti be, hogy hadimköyi létesítményét a török Vám- és Kereskedelmi Minisztérium hivatalosan is megkapta az engedélyezett feladó státuszt. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény mostantól jogosult a következő szolgáltatások egyetlen ponton történő elvégzésére:

– Áruk és járművek ellenőrzése

– Járművek mérése

– Vámzár hozzáadása

– Árutovábbítási nyilatkozatok elkészítése és kiadásas

Az engedélyezett feladó eljárás befejeztével a teherautók további megállások nélkül, közvetlenül a rendeltetési hely felé haladhatnak, ami felgyorsítja az exportfolyamatot és csökkenti a késések lehetőségét.

Az SGS engedélyezett feladó szolgáltatását igénybe vevő szállítók több szempontból is előnyösek:

– A teherautóknak nem kell felkeresniük a török belső vámhivatalt indulás előtt

– A belső vámhivataloknál elkerülhető a hosszú késések

– Az indító vámhivatalnál nem számítanak fel további díjat az olyan alakiságokért, mint a regisztráció, a túlóra, a mérleg díja, a vámügynöki díj stb.

– Csökkenek a fuvarozóknak feltett kérdések, mint például:

– Elkészült az árutovábbítási nyilatkozatom?

– Ellenőrizték a járművemet?

– Felhelyeztek-e vámzárat?

– Vámkezelésre került?

– A fuvarozók biztosak lehetnek abban, hogy a járművek közvetlenül a célország vámhivatalába utazhatnak, ha minden kivitel előtti követelményt teljesítettek.

Hadımköy-i létesítményünk kényelmes helyen, Isztambul exportált áruk elsődleges kiindulási pontján található, nagyon közel a Muratbey-i vámhivatalhoz. Mind az Észak-Marmara, mind a TEM autópályák néhány kilométerre találhatók, így minden irányból könnyen megközelíthető.

A hadımköy-i telephelyen szolgáltatásaink körét most raktározási lehetőségekkel bővítjük. Ezek lehetővé teszik az áruk helyszíni tárolását, valamint a kezelési, konszolidációs és rakodási szolgáltatásokat a szállítás napján. Terveink szerint ezeket az értékes szolgáltatásokat a közeljövőben Törökország más helyeire is kiterjesztjük.

További információért forduljon a helyi ügyfélközponthoz.