SGS TransitNet has received Authorized Consignor status for its facility in Hadımköy, Istanbul, Turkey.

Spoločnosť SGS TransitNet získala štatút oprávneného odosielateľa pre svoje zariadenie v Hadımköy – Istanbul – Turecko.

Spoločnosť SGS TransitNet s hrdosťou oznamuje, že jej zariadenie v Hadimköy získalo štatút autorizovaného odosielateľa tureckým ministerstvom ciel a obchodu. To znamená, že zariadenie je teraz oprávnené vykonávať nasledujúce služby na jednom mieste:

– Inšpekcia tovaru a vozidiel

– Váženie vozidiel

– Plombovanie vozidiel

– Príprava a vydanie transitných vyhlásení

Po dokončení postupu oprávneného odosielateľa môžu nákladné vozidlá pokračovať priamo do miesta určenia bez ďalších zastávok, čím sa urýchli proces vývozu a zníži sa možnosť oneskorenia.

Prepravcovia využívajúci službu autorizovaného odosielateľa spoločnosti SGS, majú niekoľko výhod:

– Kamióny nemusia pred odchodom navštíviť turecký interný colný úrad

– Predíde sa tak dlhým zdržaniam na interných colných úradoch

– Na colnom úrade odoslania sa neúčtujú žiadne dodatočné poplatky za formality, ako je registrácia, nadčasy, poplatky za mostové váhy, poplatky colnému deklarantovi atď.

– Dopravcovia nepociťujú potrebu často klásť otázky ako:

– Je moje tranzitné vyhlásenie pripravené?

– Bolo moje vozidlo skontrolované?

– Bolo zaplombované?

– Bolo preclené na colnici?

– Prepravcovia si môžu byť istí, že vozidlá môžu cestovať priamo na colný úrad cieľovej krajiny po splnení všetkých predvývozných požiadaviek

Naše zariadenie v Hadımköy má výhodnú polohu na hlavnom mieste odoslania vyvážaného tovaru v Istanbule, veľmi blízko colného úradu Muratbey. Je vzdialený niekoľko kilometrov od diaľnic North Marmara a TEM, vďaka čomu je ľahko dostupný zo všetkých smerov.

Teraz sa snažíme rozšíriť ponuku našich služieb v závode Hadımköy o skladovacie priestory. Tie umožnia uskladnenie tovaru na mieste, pričom v deň odoslania budú k dispozícii manipulačné, konsolidačné a nakladacie služby. V blízkej budúcnosti plánujeme rozšíriť tieto hodnotné služby do ďalších lokalít v Turecku.

Ďalšie informácie vám poskytne miestne klientske centrum.