SGS TransitNet has received Authorized Consignor status for its facility in Hadımköy, Istanbul, Turkey.

SGS TransitNet je dobio status ovlaštenog pošiljatelja za svoj pogon u Hadımköyu – Istanbul – Turska.

SGS TransitNet s ponosom objavljuje da je njegov pogon u Hadimköyu službeno dobio status ovlaštenog pošiljatelja od strane Turskog Ministarstva carine i trgovine. To znači da je ustanova sada ovlaštena za pružanje sljedećih usluga na jednom mjestu:

– Pregledi robe i vozila

– Vaganje vozila

– Plombiranje vozila

– Priprema i izdavanje provoznih deklaracija

Po završetku postupka ovlaštenog pošiljatelja, kamioni mogu nastaviti izravno do odredišta bez dodatnih zaustavljanja, ubrzavajući izvozni proces i smanjujući mogućnost kašnjenja.

Prijevoznici koji koriste SGS-ovu uslugu ovlaštenog pošiljatelja imaju koristi na više načina:

– Kamioni ne moraju posjetiti unutrašnju tursku carinarnicu prije polaska

– Izbjegnuta su duga zadržavanja na unutrašnjim carinarnicama

– Nema dodatnih troškova za formalnosti u otpremnoj carinarnici, kao što su registracija, prekovremeni rad, naknade za vagu, naknade carinskim agentima itd.

– Postoji smanjena potreba prijevoznika da postavljaju pitanja poput:

– Je li moja tranzitna deklaracija pripremljena?

– Je li moje vozilo pregledano?

– Je li postavljena plomba?

– Je li ocarinjeno?

– Prijevoznici mogu biti sigurni da vozila mogu putovati izravno do carinarnice odredišne zemlje s ispunjavanjem svih zahtjeva prije izvoza

Naš objekt u Hadımköyju pogodno je smješten na primarnoj polazišnoj točki za izvezenu robu u Istanbulu, vrlo blizu carinarnice Muratbey. Udaljen je kilometrima od autocesta North Marmara i TEM, što ga čini lako dostupnim iz svih smjerova.

Sada želimo proširiti našu ponudu usluga na mjestu Hadımköy dodavanjem skladišnih objekata. To će omogućiti skladištenje robe na licu mjesta, uz usluge rukovanja, konsolidacije i utovara koje će biti dostupne na dan otpreme. Planiramo proširiti ove bitne usluge na druge lokacije u Turskoj u bliskoj budućnosti.

Za više informacija obratite se svom lokalnom klijent centru.