SGS, e-Customs Türkiye, gümrük sistemi TransitNet aracılığıyla müşterilerine benzersiz bir transit hizmeti ve daha fazlasını sunmaktadır.

TransitNet, SGS’nin müşterileri (nakliyeciler, aracılar, forwarderlar vb.) adına gümrük idarelerine karşı rejim hak sahibi (HoP) rolü üstlendiği, müşterilerinin transit beyannameleri oluşturmasına ve sunmasına olanak tanıyan evrensel, multimodal bir E-gümrük transit teminat hizmetidir. Bu hizmet SGS’nin rejim hak sahibi olduğu gümrük sistemlerinde müşterilerin transit gümrük beyannameleri hazırlamalarını ve gümrük teminatı ile birlikte sunmalarını sağlamaktadır. TransitNet; transit gümrük beyannamelerinin oluşturulduğu, kontrol ve takip edildiği ve sonlandırılmalarına kadar izlemenize olanak veren güvenli, çok lisanlı ve web tabanlı bir platformdur.
SGS TransitNet; Kapsamlı Teminat, GVMS, EXS ve ENS dahil olmak üzere gerekli tüm gümrük gereksinimlerini kapsayan eksiksiz bir gümrük hizmeti sunmaktadır.
SGS e-Customs, yenilikçi gümrük sistemi TransitNet aracılığıyla, bazı ülkelerde ihracat beyannamesi sunma olanağı da vermektedir. Kara, deniz ve hava dahil tüm taşıma yöntemleri için ihracat beyannameleri mevcuttur.
SGS TransitNet, Avrupa’nın birçok noktasında YYS ve İzinli Gönderici yetkisine sahip olup, araçların transit işlemlerinin gümrük idarelerine gitmeden müşterilerimizin SGS tesislerinde yapılmasına olanak sağlamaktadır.
Ek olarak, CHED, Birleşik Krallık İhracat/İthalat ve benzer çok çeşitli gümrük hizmetleri sunmaktadır. Tüm SGS e-Customs hizmetlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

SGS e-Customs Hizmetleri

Çok geniş sayıda ülkeye çeşitli hizmetler sunmaktayız. Hizmetlerimizin kullanımı kolay olduğundan ve süreç içinde her aşamada müşterilerimiz kendilerine her türlü yardımcı olacağımıza güvendikleri için, hizmetlerimiz müşterilerimize basitlik sağlamaktadır.
TransitNet ağı, Türkiye, İrlanda, Birleşik Krallık, Fransa ve Hollanda dahil olmak üzere 24 Avrupa ülkesinde SGS teminatları kapsamında, transit beyannameleri açmanıza olanak sağlar. SGS, bu ülkeler ve birçok diğer ülkelerde onaylanmış bir İzinli Gönderici olarak müşterilerine basitleştirilmiş usulde transit beyannamesi sunma imkanı sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi için broşürümüzü indiriniz.

SGSTransitNet-Brosur-A4_Nisan2023

SGS TransitNet, kara, deniz ve hava yolu dahil olmak üzere tüm ulaşım şekillerinde ihracat beyannameleri arayüzü aracılığı ile oluşturulabilir.

Daha fazla bilgi için broşürümüzü indiriniz.

TransitNet, Birleşik Krallık Mal Taşıt Dolaşımı Sistemine bağlıdır. Yani bir transit beyannamesi hareket gümrüğü tarafından serbest bırakıldıktan sonra, gümrük beyannameleri otomatik olarak GVMS’ye kaydedilecek ve TransitNet aracılığıyla bir Mal Dolaşımı Referansı (GMR) sunulacaktır.

Belirli malların (balık, et, canlı hayvanlar vb.), Birleşik Krallık’tan İrlanda’ya veya bir transit belgesiyle Birleşik Krallık kara köprüsünü geçtikten sonra Fransa’ya hareket etmesi için, Traces NT’de bir ön bildirim yapılması gerekir. Bu ön bildirim, CHED beyanı (Ortak Sağlık Giriş Beyannamesi) olarak bilinir. SGS e-Customs ve CHED beyanları sağlayabilir.

Fransa ve İrlanda üzerinden AB’ye girecek tüm araçlar için, Fransa ve İrlanda ICS sistemlerine ayrı ayrı ICS/ENS beyanı sunulması gerekmektedir. TransitNet, her iki ICS sistemine de bir bağlantı kurarak, geçişlerinizi tek bir tıkla NCTS sistemine ve ICS/ENS beyanlarınızı Fransız ve İrlanda ICS sistemlerine göndermenize olanak tanır.

SGS e-Customs, ayrıca İrlandalı şirketlere Birleşik Krallık ihracat ve ithalat beyannamelerini sunmak da dahil, tüm gümrük işlemlerini tek bir güvenilir ve deneyimli aracıyla tamamlama imkanıyla Birleşik Krallık’ta eksiksiz bir aracılık hizmeti sunmaktadır.

Brexit ile birlikte, 1 Ocak 2021’den itibaren Birleşik Krallık ile AB arasındaki tüm gönderiler için gümrük beyannamesi doldurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu yeni yükümlülük, şirketiniz için ek riskler, masraflar ve gecikmeler yaratabilir. Biz, Brexit’i bir yükten rekabet avantajına dönüştürmek için ihtiyacınız olan tek gümrük ortağıyız.

1 Ekim 2021’den itibaren, transit geçiş beyannamesiyle Birleşik Krallık Kara Köprüsü’nden İrlanda’ya giren veya İrlanda’dan çıkan araçlar için Birleşik Krallık gümrük sistemine EXS (Çıkış Özet Beyannamesi) beyanı sunulması gerekecektir. SGS e-Customs, bu yeni gereksinimleri karşılamak için EXS beyanları sunabilmektedir. EXS, AB’ye bir nakliye sözleşmesi kapsamında taşınan boş paletler, konteynerler ve araçlar için de gereklidir.

SGS TransitNet Türkiye, YYS ve İzinli Gönderici yetkisine sahiptir. İzinli Gönderici Yetkisi ve Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) ile ihracat eşyasının gümrüğe sunulmasına gerek kalmadan, transit beyanname tescil işlemleri dahil tüm gümrük işlemlerini stratejik konumlarda bulunan tesislerimizde kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

TransitNet şu anda, 23 NCTS ülkesi ile Avraysa Ekonomik Birliği üyesi Moldova ve Belarus’un dahil olduğu toplam 25 farklı gümrük sistemine bağlıdır. Bu sayede aralarında Belarus, Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan’ın da bulunduğu toplam 40 varış ülkesine erişim sunmaktadır. Hâlihazırda TransitNet,  müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli büyümekte ve genişlemektedir.

TransitNet, SGS’nin müşterileri (nakliyeciler, aracılar, forwarderler vs.) adına gümrük konusunda rejim hak sahibi olduğu evrensel bir e-gümrük transit teminat hizmetidir. Bu hizmet SGS’nin rejim hak sahibi olduğu gümrük sistemlerinde müşterilerin transit gümrük beyannameleri hazırlamalarını ve gümrük teminatı ile birlikte sunmalarını sağlamaktadır. TransitNet; transit gümrük beyannamelerinin oluşturulduğu, kontrol ve takip edildiği ve sonlandırılmalarına kadar izlemenize olanak veren güvenli, çok lisanlı ve web tabanlı bir platformdur.

 

Daha fazla bilgi almak için resmi broşürü indiriniz:

 

SGS TransitNet müşterileri 24 NCTS üyesi ülkeye ve Belarus’a transit gümrük beyannamesi sunabilmektedir. Belarus’a sunulan transit gümrük beyannameleri Belarus, Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan’ın da dâhil olduğu Avrasya Ekonomik Birliği rejimi üyesi diğer ülkelere kadar geçerlidir.

SGS TransitNet müşterileri transit gümrük beyanlarıyla ilgili her konuda 7/24 destek alabilirler. 200’ün üzerinde gümrük uzmanından oluşan ekibimiz sorunları gidermeye ve tavsiyelerde bulunmaya hazırdır.

TransitNet farklı ulaşım modlarında transit gümrük beyanlarını sunabilir (karayolu, demiryolu, nehiryolu ve havayolu). Ayrıca SGS’nin pek çok ülkede basitleştirilmiş usulde işlemlerini yapma hakkının bulunması lojistiğin daha sorunsuz akmasını sağlamaktadır.

TransitNet müşterilerinin kendi Gümrük teminatlarına sahip olmalarına gerek yoktur. TransitNet ile oluşturulan bütün transit gümrük beyanları ilgili Gümrük Bölgesi Düzenlemeleri uyarınca SGS’nin kendi gümrük teminatları kullanılarak sunulur.

Ekibimiz

Gümrük süreçlerinde karşılaşabileceğiniz tüm ihtiyaç ve sorunlarınıza çözüm bulacak uzman ekibimiz ile her türlü sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız.
null

MİNE KAYA

GENEL MÜDÜR

mine.kaya@sgs.com
t: +90 212 368 40 20

null

ULAŞ ÖZTEN

OPERASYON, İŞ GELİŞTİRME, İDARİ VE MALİ İŞLER DEPARTMAN MÜDÜRÜ

ulas.ozten@sgs.com
t: +90 212 368 40 20

null

EZGİ CULHA

PAZARLAMA VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRÜ

ezgi.culha@sgs.com
t: +212 368 40 20

null

AHMET VEDAT GÖKTÜRK

RİSK KONTROL VE YÖNETİM MÜDÜRÜ

ahmet.gokturk@sgs.com
t: +90 212 368 40 20

null

KADİR ÇELİK

YYS/ İZİNLİ GÖNDERİCİ SÜPERVİZÖRÜ

kadir.celik@sgs.com
t: +90 212 368 40 20

Hizmet Bölgeleri

TransitNet ile her yıl aralarında NCTS Sistemini kullanan 24 ülke, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi Moldova ve Belarus’un da bulunduğu 26 ülkeden yaklaşık 1 milyon operasyon başlatılmaktadır. TransitNet ayrıca İsviçre ve İrlanda’dan da ihracat beyannamesi hizmetleri sunmaktadır. Şu anda SGS’nin aracılık hizmetleri İngiltere, Hollanda ve Belçika’da alınabilmektedir.
image/svg+xml Transit Transit, Export/Import Transit, Export

İşletmenizin ilerlemesini sağlamak için eksiksiz çözümler

Gümrük dünyasında kolay ve verimli bir şekilde ilerlemenize nasıl yardımcı olabileceğimizi keşfetmek için bizimle iletişime geçiniz.

SGS e-Customs references

İletişim bilgileri

Tüm sorularınız için lütfen aşağıdaki formu doldurarak bize e-posta gönderin.

SGS TRANSİTNET TRANSİT SİSTEMİ DESTEK HİZMETLERİ A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No:95
İş İstanbul Plaza E Girişi Güneşli 34209 İstanbul
Türkiye

t: +90 212 368 40 20
Email: transitnet.turkiye@sgs.com

Bize Ulaşın

  • Drop files here or
    , Max. file size: 20 MB.
      Kabul edilen dosya türleri: pdf, jpg, png, jpeg, gif, tiff, psd, eps, docx, xlsx, pptx, Maks. dosya boyutu: 20 MB.-

    SGS TRANSİTNET TRANSİT SİSTEMİ DESTEK HİZMETLERİ A.Ş.

    Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No:95
    İş İstanbul Plaza E Girişi Güneşli 34209 İstanbul / Türkiye
    Telefon: +90 212 368 40 20
    E-mail: transitnet.turkiye@sgs.com