NCTS 5 – SGS TransitNet vă acoperă!

Toți membrii convenției de tranzit comun sunt în proces de actualizare a sistemelor lor vamale pentru a îndeplini noile cerințe ale NCTS 5. Țările membre trebuie să finalizeze tranziția la NCTS 5 până la 1 decembrie 2023 (aceasta este data oficială a Comisiei Europene). dar este posibil să se schimbe).

Unele țări se vor schimba imediat la NCTS 5 înainte de această dată, în timp ce altele vor începe să lucreze în NCTS 5, dar vor menține și operațiunile NCTS 4 în timpul unei perioade de tranziție. Croația, Slovenia și Bulgaria sunt țări care operează deja în NCTS 5. Indiferent de momentul în care o țară începe în NCTS 5, va exista o perioadă de tranziție în timpul căreia o serie de reguli de tranziție trebuie respectate de toate țările membre.

 

Pentru clienții SGS și companiile care au nevoie de declarații de tranzit, nu sunt multe modificări pe care le vor observa, dar există câteva modificări importante de care ar trebui să fie conștienți;

 

  • Odată ce perioada de tranziție s-a încheiat, codurile HS din declarațiile de tranzit vor fi obligatorii în toate cazurile – aceasta este probabil cea mai importantă schimbare pe care o aduce NCTS 5.
  • NCTS 5 împreună cu implementarea noului Sistem automat de export (AES) asigură închiderea declarației naționale de export atâta timp cât declarația de tranzit îndeplinește anumite condiții specifice.

 

SGS TransitNet s-a pregătit pentru trecerea la NCTS 5 în toate țările în care suntem prezenți. TransitNet operează deja cu succes în mediul NCTS 5 în Croația, Slovenia și Bulgaria.

 

Următoarele țări din cauza tranziției la NCTS 5 sunt Germania și Turcia la sfârșitul lunii octombrie și Italia în a doua săptămână din noiembrie.

 

Clienții noștri nu trebuie să-și facă griji cu privire la tranziția la NCTS 5, deoarece SGS este acoperit și va fi acolo pentru a-i ghida în cazul oricăror întrebări.

 

Dacă aveți întrebări cu privire la cerințele NCTS 5, vă rugăm să contactați afiliatul local SGS.