Törökország – Fontos információ a fuvarozók számára

 

2024. szeptember 1-től új követelmények az EORI-számokra vonatkozóan

 

Ahogy Törökország készül az NCTS 5-re való átállásra, a török ​​vámhatóságok néhány fontos változtatást vezetnek be a jelenlegi NCTS 4 rendszerben.

 

A változtatások a fuvarozói EORI-szám kötelező feltüntetését érintik minden árutovábbítási nyilatkozatban – 2024. szeptember 1-től kötelező lesz a fuvarozó EORI-számának feltüntetése minden árutovábbítási nyilatkozatban.

 

Külföldi fuvarozók számára fontos, hogy rendelkezzenek érvényes EORI-számmal, amely szerepelhet az árutovábbítási nyilatkozatokban.

 

Kulcsfontosságú, hogy a külföldi fuvarozók érvényes EORI-számmal rendelkezzenek, különben nem lesz lehetőség az árutovábbítási nyilatkozatok megfelelő feldolgozására.

 

A török ​​fuvarozók számára az is fontos, hogy rendelkezzenek érvényes EORI-számmal, de egy további lépést is el kell végezniük annak érdekében, hogy adószámukat a török ​​NCTS-rendszerben szereplő EORI-számmal párosítsák. Ha további információra van szüksége adószámának EORI-számával való egyeztetésével kapcsolatban, kérjük, forduljon ügyfélközpontjához.

 

Kulcsfontosságú, hogy a török ​​fuvarozó cégek 2024. szeptember 1. előtt befejezzék az adószámok EORI-számokkal való egyeztetését, hogy elkerüljék a problémákat és a kellemetlenségeket.

 

Az új követelményről további információért forduljon a helyi ügyfélközponthoz.