A TransitNet csak .xlsx formátumú adatfeltöltést támogat

 

2024. augusztus 22-től a TransitNet biztonsági okokból leállítja az .xls formátumú Excel fájlok adatfeltöltésre való használatát.

 

Az .xls az Excel egy régi verziója, amelyet 2007 óta az .xlsx váltott fel. A Microsoft továbbra is támogatja az .xls fájlokat, hogy biztosítsa a kompatibilitást a régebbi dokumentumokkal és rendszerekkel, azonban az .xlsx használata javasolt, mivel jelentős előnyöket kínál a .xls-hez képest, beleértve;

 

– Jobb biztonság: az .xlsx fájlok továbbfejlesztett biztonsági funkciókat kínálnak, beleértve a jobb titkosítást is.

– Kisebb fájlméret: Az .xlsx fájlok általában kisebbek a jobb tömörítés miatt, ami tárhelyet takarít meg.

– Továbbfejlesztett adat-helyreállítás: Az .xlsx formátum robusztusabb, és hatékonyabban tudja helyreállítani az adatokat, ha egy fájl megsérül.

– Több sor és oszlop támogatása: Az .xlsx fájlok több adatot tudnak kezelni, akár 1 048 576 sort és 16 384 oszlopot támogatnak, szemben az .xls 65 536 soros és 256 oszlopos korláttal.

– Továbbfejlesztett szolgáltatások: Az .xlsx formátum támogatja az Excel újabb funkcióit, például a sparkline-okat, a feltételes formázást és a továbbfejlesztett diagrambeállításokat.

 

2024. augusztus 22-től a TransitNeten letölthető összes Excel fájl csak .xlsx formátumban lesz elérhető.

 

Mit kell tenned

 

Az új excel fájlok .xlsx formátumban 2024. augusztus 22-én lesznek letölthetők a TransitNetről.

 

Ahhoz, hogy továbbra is excel fájlokat használhassanak adatok TransitNetre való feltöltésére, a felhasználóknak le kell tölteniük a sablonokat .xlsx formátumban, és be kell írniuk az összes szükséges adatot. Ha a felhasználók már kitöltöttek excel-sablonokat .xls formátumban, egyszerűen lecserélhetik az .xls formátumot a „Mentés másként” lehetőség használatával új .xlsx formátumba mentéséhez.

 

Azok a felhasználók, akik .xls formátumban próbálnak meg Excel fájlt feltölteni, hibaüzenetet kapnak a rendszertől.

 

További információért és bármilyen kérdés esetén forduljon a helyi Ügyfélközponthoz.