A TransitNet befejezte az EXS-hez készült CDS-re való átállást

 

Az elmúlt néhány évben az Egyesült Királyságban folyamatban volt az export- és importrendszerek migrálása a régi, CHIEF néven ismert rendszerről az új, CDS (Vámnyilatkozat-rendszer) rendszerre.

 

A Brexit óta az SGS TransitNet ügyfelei EXS nyilatkozatokat nyújthatnak be a CHIEF-nek az árutovábbítási nyilatkozataik részeként. Összefüggésben az EXS kötelező volt minden olyan szállítmány esetében, amely áthalad az Egyesült Királyságon, és nem rendelkezik korábbi brit kiviteli nyilatkozattal.

 

A TransitNet sikeresen migrálta az EXS szolgáltatást a CHIEF-ről a CDS-re, és 2024. május 31-e óta a TransitNeten keresztül benyújtott összes EXS-nyilatkozat a CDS-be kerül.

 

Az EXS szolgáltatás kiválasztásához a TransitNetben, ha a nyilatkozat megfelel az EXS követelmény feltételeinek, a felhasználóknak meg kell tenniük;

 

1) Ellenőrizze a GB EXS szolgáltatást a További szolgáltatások szakaszban a fejléc szintjén
2) Válassza ki az áru helykódját (ez függhet a komptársaságtól vagy attól, hogy a kikötő használ-e GVMS-t)
3) Mentse és küldje el a tömegközlekedési csoportot
4) Az EXS MRN-ek/DUCR-ek visszaküldésre kerülnek és láthatók lesznek a TransitNetben, és válasz nélküli e-mailben is elküldik az ügyfelek címére.

 

Tudtad?

Az SGS e-Customs teljes körű vámügynöki szolgáltatásokat kínál az Egyesült Királyságban, beleértve az export- és importnyilatkozatokat is.

Lépjen kapcsolatba a helyi ügyfélközponttal, ha többet szeretne megtudni a TransitNet EXS szolgáltatásáról és vámügynöki szolgáltatásainkról az Egyesült Királyságban.