TransitNet je završio prijelaz na CDS za ISD

 

Tijekom posljednjih nekoliko godina, UK je bio u procesu migracije svojih izvoznih i uvoznih sustava sa starog sustava poznatog kao CHIEF na novi sustav poznat kao CDS (Customs Declaration System; Sustav carinskih deklaracija).

 

Od Brexita, klijenti SGS TransitNet-a mogu podnijeti EXS deklaracije CHIEF-u kao dio svojih tranzitnih deklaracija. U kontekstu, ISD je obavezan za sve pošiljke koje prelaze UK i nemaju prethodnu izvoznu deklaraciju za UK.

 

TransitNet je uspješno migrirao ISD uslugu s CHIEF na CDS i od 31. svibnja 2024. sve EXS deklaracije podnesene putem TransitNeta sada se podnose na CDS.

 

Za odabir usluge EXS u TransitNet-u, kada deklaracija ispunjava uvjete zahtjeva za ISD, korisnici bi trebali;

 

1) Provjerite uslugu GB ISD u odjeljku Dodatne usluge na razini zaglavlja
2) Odaberite šifru lokacije robe (Ovo može ovisiti o trajektnoj tvrtki ili o tome koristi li luka GVMS)
3) Spremite i pošaljite tranzitnu grupu
4) ISD MRN-ovi/DUCR-ovi bit će vraćeni i vidljivi u TransitNetu, a također će biti poslani e-poštom bez odgovora na adresu klijenta

 

Jeste li znali?

SGS e-Customs nudi kompletne usluge carinskog posredovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu uključujući izvozne i uvozne deklaracije.

Kontaktirajte svoj lokalni centar za klijente kako biste saznali više o TransitNetovoj ISD usluzi i našim uslugama carinskog posredovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu.