TransitNet, EXS için CDS’ye geçişi tamamladı

 

Son birkaç yıldır Birleşik Krallık, ihracat ve ithalat sistemlerini CHIEF olarak bilinen eski sistemden CDS (Gümrük Beyanname Sistemi) olarak bilinen yeni sisteme geçirme sürecindedir.

 

Brexit’ten bu yana SGS TransitNet müşterileri, transit beyannamelerinin bir parçası olarak EXS beyanlarını CHIEF’e sunabiliyor. Bu bağlamda, Birleşik Krallık’tan geçen ve daha önce Birleşik Krallık ihracat beyannamesi bulunmayan tüm gönderiler için EXS zorunlu olmuştur.

 

TransitNet, EXS hizmetini CHIEF’ten CDS’ye başarıyla taşıdı ve 31 Mayıs 2024’ten bu yana TransitNet aracılığıyla gönderilen tüm EXS beyanları artık CDS’ye gönderiliyor.

 

TransitNet’te EXS hizmetini seçebilmek için beyanın EXS gerektirme koşullarını sağlaması halinde kullanıcıların;

 

1) Başlık Düzeyinde Ek Hizmetler bölümünde GB EXS hizmetini kontrol edin
2) Malların konum kodunu seçin (Bu, feribot şirketine veya limanın GVMS kullanıp kullanmadığına bağlı olabilir)
3) Toplu taşıma grubunu kaydedin ve gönderin
4) EXS MRN’ler/DUCR’ler TransitNet’te iade edilecek ve görünür olacak ve ayrıca müşterinin adresine yanıtsız e-postayla gönderilecektir.

 

Biliyor Musun ?

SGS e-Gümrük, İngiltere’de ihracat ve ithalat beyannameleri de dahil olmak üzere tam gümrük müşavirliği hizmetleri sunmaktadır.

TransitNet’in EXS hizmeti ve Birleşik Krallık’taki gümrük müşavirliği hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için yerel müşteri merkezinizle iletişime geçin.