Turcia – Informații importante pentru transportatori

 

Noi cerințe privind codul EORI de la 1 septembrie 2024

 

Pe măsură ce Turcia se pregătește să treacă la NCTS 5, autoritățile vamale turce vor introduce câteva modificări importante în sistemul actual NCTS 4.

 

Modificările se referă la includerea obligatorie a unui cod EORI al transportatorilor în toate declarațiile de tranzit – va fi obligatoriu să se includă codul EORI al transportatorilor în toate declarațiile de tranzit începând cu 1 septembrie 2024.

 

Pentru transportatorii străini, este important să aibă un număr EORI valid, care poate fi inclus în declarațiile de tranzit.

 

Este esențial ca transportatorii străini să aibă un număr EORI valid, altfel nu va fi posibilă procesarea corectă a declarațiilor de tranzit.

 

Pentru transportatorii turci, este, de asemenea, important să aibă un număr EORI valid, dar vor trebui, de asemenea, să efectueze un pas suplimentar pentru a potrivi numărul lor fiscal cu numărul EORI din sistemul NCTS turc. Dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre cum să potriviți numărul dvs. fiscal cu numărul dvs. EORI, vă rugăm să contactați centrul dvs. de clienți.

 

Este esențial pentru companiile de transport turc să finalizeze potrivirea numerelor fiscale cu numerele EORI înainte de 1 septembrie 2024, pentru a evita orice probleme și inconveniente.

 

Pentru mai multe informații despre această nouă cerință, vă rugăm să contactați centrul local pentru clienți.