Türkiye- Taşımacılar için önemli bilgiler

 

1 Eylül 2024 tarihi itibaren EORI numaralarıyla ilgili yeni gereklilikler

 

Türkiye, NCTS 5 sistemine geçiş hazırlıklarını sürdürürken, Türk gümrük yetkilileri mevcut NCTS 4 sisteminde bazı önemli değişiklikler yapacaklar.

 

Değişiklik ile birlikte, taşıyıcıların EORI numaralarının tüm transit beyannamelerinde zorunlu olarak yer almasını gerektirecektir. 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren tüm transit beyannamelerinde taşıyıcının EORI numarasının bulunması zorunlu hale gelecektir.

 

Yabancı taşıyıcılar için, transit beyannamelerine dahil edilebilecek geçerli bir EORI numarasına sahip olmaları büyük önem taşımaktadır.

 

Geçerli bir EORI numarası olmadan transit beyannamelerinin düzgün şekilde işlenmesi mümkün olmayacaktır.

 

Türk taşıyıcılar için de geçerli bir EORI numarasına sahip olmak önem arz etmektedir. Vergi numaralarını Türk NCTS sisteminde EORI numaralarıyla eşleştirmeleri gerekmektedir. Vergi numaranızı EORI numaranızla nasıl eşleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen müşteri merkezinizle iletişime geçin.

 

Türk taşıyıcı şirketlerinin 1 Eylül 2024 tarihinden önce vergi numaralarını EORI numaraları ile eşleştirmeleri, herhangi bir sorun ve aksaklık yaşamamaları adına oldukça önemlidir.

 

Bu yeni gereklilik hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen yerel müşteri merkezinizle iletişime geçin.