TransitNet va accepta încărcarea datelor doar în format .xlsx.

 

Începând cu 22 august 2024, din motive de securitate, TransitNet nu va mai accepta încărcarea fișierelor Excel în format .xls

 

.xls este o versiune veche a Excel-ului, care a fost înlocuită de .xlsx din 2007. Microsoft continuă să suporte fișierele .xls pentru a asigura compatibilitatea cu documentele și sistemele mai vechi, însă utilizarea formatului .xlsx este recomandată deoarece oferă avantaje semnificative față de .xls, inclusiv;

 

– Securitate îmbunătățită: fișierele .xlsx oferă caracteristici de securitate mai avansate, inclusiv criptare mai bună.

– Dimensiune mai mică a fișierului: fișierele .xlsx sunt în general mai mici datorită unei compresii mai bune, ceea ce ajută la economisirea spațiului de stocare.

– Recuperare îmbunătățită a datelor: formatul .xlsx este mai robust și poate recupera date mai eficient în cazul în care un fișier devine corupt.

– Suport pentru mai multe rânduri și coloane: fișierele .xlsx pot gestiona mai multe date, suportând până la 1.048.576 de rânduri și 16.384 de coloane, comparativ cu limita de 65.536 de rânduri și 256 de coloane din .xls.

– Caracteristici îmbunătățite: formatul .xlsx suportă caracteristici mai noi ale Excel, cum ar fi sparkline-uri, formatare condiționată și opțiuni îmbunătățite de creare a diagramelor.

 

Începând cu 22 august 2024, toate fișierele Excel disponibile pentru descărcare în TransitNet vor fi disponibile doar în format .xlsx.

 

Ce trebuie să faci

 

Noile fișiere Excel în format .xlsx vor fi disponibile pentru descărcare din TransitNet în dimineața zilei de 22 august 2024.

 

Pentru a continua să folosească fișiere Excel pentru a încărca date în TransitNet, utilizatorii ar trebui să descarce șabloanele în format .xlsx și să introducă acolo toate datele necesare. Dacă utilizatorii au deja șabloane Excel completate în format .xls, aceștia pot înlocui pur și simplu formatul .xls folosind opțiunea ‘Salvează ca’ pentru a salva în noul format .xlsx.

 

Utilizatorii care încearcă să încarce un fișier Excel în format .xls vor primi o eroare din partea sistemului.

 

Pentru mai multe informații și în cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să contactați centrul de relații cu clienții locali